Bezig met laden

Creaaatsjie!

Waarom doen we dingen zoals we die doen en kan dat niet anders? Wat gebeurt er als wij gaan brainstormen over jouw merk? Creatie is een belangrijk onderdeel van de vele diensten die wij aanbieden.

Creatie is een belangrijk onderdeel van de vele diensten die wij aanbieden.
Rowy Onrust
Een monoloog over communicatie
Hoe maak je online communicatie authentieker en persoonlijker?

Waarom doen we dingen zoals we die doen en kan dat niet anders? Wat gebeurt er als wij gaan brainstormen over jouw merk? Creatie is een belangrijk onderdeel van RAADHUIS. Om jou te kunnen verrassen moeten we ook intern elkaar steeds weer inspireren en samen investeren in manieren en methodes om creatief te zijn.

Op een donderdagmiddag startte om vier uur de allereerste Creaaatsjie! van RAADHUIS en ik mocht daar bij zijn. Met een borrel in de hand leren we meer over Creaaatsjie! Over aanstekelijk werken, anderen besmetten met wilde ideeën en grenzen oprekken.

De kick-off video schetst de denkbeeldige case; een snackbareigenaar in Enkhuizen wil rijen voor zijn Snackbar(t) en mensen uit het hele land trekken. Leuk detail: onze vrijdagmiddag-snack hofleverancier is het decor van de video en tevens sponsor. Bedankt Snackhouse Lobo!

Snackbart

Bart is voor zijn Snackbart op zoek naar ‘Het Vetste Idee’. Hij wil rijen voor zijn snackbar door de lancering van een nieuwe snack en een bijbehorende promotiecampagne. De enige eis is dat de snack duurzaam is, misschien wel vegetarisch. Bart is overal voor in, geld speelt geen rol.

We worden ingedeeld in vier groepen bestaande uit collega’s van de verschillende afdelingen. Door de verschillende talenten door elkaar te gooien leren we van én over elkaar. Met een groot stuk papier en een aantal stiften stormen we vijf kwartier brain en gaan we helemaal los, om ons idee vervolgens in vijf minuten te pitchen.

Creaaatsjie! #1

De pitches

Er belanden onwijs toffe ideeën op tafel. De pitches zijn allemaal anders en vaak hilarisch. De tranen lopen over onze wangen na het horen van alle uitzinnige ideeën. Te gek om hier stage te lopen!

Het Enkhusertje
Gebaseerd op het prachtige Enkhuizen komt ‘Het Enkhusertje’ op de markt. De inwoners zijn trots op hún unieke Poort van Enkhuizen en de snack zal Enkhuizen écht op de kaart zetten. Heel Nederland, nee, de hele wereld, zal naar de Snackbart komen.

De ballen van Bart
Weet wat je eet. Is het eerlijk, duurzaam, authentiek? ‘De ballen van Bart’ is een bewuste keuze, gemaakt van hoogwaardige en duurzame ingrediënten. Je ballen worden live bereid met ingrediënten die jij uitkiest, denk aan zeewier, vis, vlees en diverse kruiden. Snackbart krijgt zijn culinaire vrijheid en jij je guilty pleasure. ‘De ballen van Bart’ kan je via een app samenstellen en bestellen of uitzoeken uit de Ballenbak in de winkel. Tot de volgende keer, de ballen!

Biels & Bikkel
De echte gangmakers werden geïnspireerd door de locatie, het treinstation. De snack ‘De Biels’ is de basis voor bezoek vanuit het hele land. Dit is de dwarsligger onder de snacks, gemaakt van Zuiderzeewier (briljant). Daarnaast is er ‘De Bikkel’, gedragen door Obelix zelf, een bal van (h)eerlijke kikkererwten gevuld met een hete saus. Want één bal is mans zat!

De Potvis
Gebaseerd op de aangespoelde potvissen op Texel ontstond ‘De Potvis’. Het bijbehorende Pier en Bier festival vindt alleen plaats als er een potvis is aangespoeld. Dit evenement zal mensen uit het hele land trekken om ‘De Potvis’ en een pot bier te proeven. Het team van ‘De Potvis’ schreef zelfs zijn eigen promotienummer;

‘Als ik aangespoeld ben,
En ik lig te drogen

Mag ik dan bij jou?’

Het Vetste Idee

Uiteindelijk brengen we allemaal een stem uit op ‘Het Vetste Idee’ en na een zenuwslopende telling komt nipt ‘de Potvis’ als winnaar uit de bus. Een zeer geslaagde middag waar we het nog vaak over zullen hebben. De verschillende methodes voor brainstormen, creatief denken en elkaar stimuleren tot betere ideeën.

Alle Raadsleden hebben een onwijs toffe middag gehad en wij duimen dat de volgende keer ook oud-stagiaires worden uitgenodigd ;-). Nina (foto's) en Eline (inhoud) bedankt voor jullie bijdrage aan dit 'stageblog'!

Het is zeker aan te raden om de makers, bedenkers, developers, onderhandelaars en rekenmachines van RAADHUIS te ontmoeten!

Over de auteur

Meer weten?
Bel of mail voor een afspraak met Bart Verbiest (072) 564 07 15 of bartverbiest@raadhuis.com