Bezig met laden

Een monoloog over communicatie

“The consumer is not a moron, she's your wife.“ Een beroemde quote van advertising-held David Ogilvy. Hij kwam uit een tijd waarin reclamebureau’s praatten over consumenten, zoals Defensie praat over burgers. Alsof het andere mensen zijn.

“The consumer is not a moron, she's your wife.“
David Ogilvy
MODX Meetup Alkmaar 21 mei 2015
Creaaatsjie!
Social media = ruilhandel

Tegenwoordig doen we dat een stuk beter, vind ik. Niet in de laatste plaats omdat we een stem hebben gekregen (zie: ik zeg 'we' in plaats van 'consumenten' ;-). Er wordt naar ons geluisterd, omdat we met zoveel zijn. Jaren terug vond ik social media bijvoorbeeld echt te gek: dé manier om eindelijk eerlijk tegen elkaar te zijn. Transparantie was het toverwoord. Ik bleek echter naïef. Tegenwoordig is het namelijk gewoon ruilhandel. Wij kunnen zeggen wat we willen tegen elkaar, bedrijven en instellingen; we betalen met ervaringen en momenten. Foto’s / video’s van onze kinderen, we geven precies aan waar we mee bezig zijn en waar we behoefte aan hebben.

Big Data

Veel mensen zouden social media liever gebruiken, zoals ze er ooit mee zijn gestart. Ervaringen en momenten alleen delen met hun ‘inner-circle’. Ze zijn huiverig voor ontwikkelingen zoals BigData en DataScience. Zelf weet ik het nog niet. Als ik kijk naar de wereld nu, zie ik dat er heel veel, heel hard geroepen wordt, hopend op een aantal relevante ontvangers. Als BigData ervoor kan zorgen dat reclame/communicatie slimmer kan plaatsvinden; dus écht relevant voor jou, gebaseerd op koop-/browse-/deelgedrag, is dat niet beter? Geen doelgroepen meer, maar personen? Alle P’s van Marketing op de brandstapel en gericht je product pushen naar de mensen die daar echt op zitten te wachten?

Privacy

De vraag is: wat is onze privacy waard? En misschien: wat is privacy sowieso? Is de som van onze digitale activiteit onze identiteit? Of is het ons online imago, dat we zelf vormgeven? Bouwen we zelf ons leven lang aan een profiel, zodat we in het juiste hokje worden gestopt? En is dat erg? 

Zolang we zelf kunnen kiezen wat we wel of niet delen, bestaat er zoiets als privacy.

Communicatie vermenselijken

Tot die tijd kunnen we het in reclame/communicatieland redden met de les van David Ogilvy. Welke technieken ons in welk tijdperk ook van dienst zijn: het vak zal nooit veranderen. We spreken mensen aan, in een groep of alleen en willen ze graag iets vertellen. Dat is ook de reden waarom ik aan deze monoloog begon; communicatie moeten we blijven vermenselijken (bestaand woord, echt).  Dat is de missie van iedereen in ons vak. Of dat zou het in ieder geval moeten zijn. 

Bekijk bijvoorbeeld het project van JustGiving, waar we diverse online processen opnieuw hebben ingericht door anders na te denken. Een prettige tone of voice, vormgegeven in een aangename, duidelijke omgeving. De tijd van online dashboards en software-achtige omgevingen ligt achter ons. Lang leve intuïtieve interfaces en duidelijke verwachtingen. 

Over de auteur

Meer weten?
Bel of mail voor een afspraak met Bart Verbiest (072) 564 07 15 of bartverbiest@raadhuis.com