Bezig met laden

Hoe werkt Google nu eigenlijk?

Google is een zeer belangrijke factor geworden bij het ontwikkelen van websites. Je zou kunnen zeggen dat online marketing voor een groot gedeelte draait om Google. Iedereen wil zo hoog mogelijk 'ranken' met zijn website op bepaalde zoektermen. Maar hoe werkt deze zoekmachine nu eigenlijk? Google, volgens Google zelf.

Maar hoe werkt deze zoekmachine nu eigenlijk?
Maxim van Oostrum
Slim omgaan met content: 4 tips om jouw tijdlijnen gevuld te houden
Deze 5 feiten moet je weten voor een betere ranking in google

Google is een zeer belangrijke factor geworden bij het ontwikkelen van websites. Je zou kunnen zeggen dat online marketing voor een groot gedeelte draait om Google. Iedereen wil zo hoog mogelijk 'ranken' met zijn website op bepaalde zoektermen. Logisch, want die mooie site met producten en diensten moet wel gevonden kunnen worden door klanten en prospects. Waarom is hoog scoren belangrijk? 88% van ons kijkt niet verder dan de eerste zoekresultatenpagina van Google. Zo erg zijn we er op gaan vertrouwen dat Google ons relevante informatie biedt.

88% bekijkt alleen de eerste zoekresultatenpagina in Google.

Een deel van mijn werk bestaat uit het analyseren van websites en zorgen dat ze beter naar voren komen in Google op bepaalde zoektermen.Klinkt makkelijk. Is het niet. Google indexeert en rankt jouw website op meer dan 200 factoren!

Lees Deze 5 feiten moet je weten voor een betere ranking in Google

Hoewel Google steeds meer open is over hoe de zoekmachine werkt, is het nog altijd testen wat werkt en wat niet. Het blijft uitzoeken met welke factoren je het meeste rekening moet houden. Gelukkig zijn er zat blogs die informeren over de laatste ontwikkelingen. Maar voordat je je bezig houdt met rankings en SEO is het handig wat basale kennis over de werking van Google op te strijken. Hoe werkt Google nu eigenlijk? Matt Cutts van Google geeft hier in een Vlog antwoord op. Sowieso is het abonneren op het youtubekanaal van Google een goed idee. Goede tips te vinden hier.

Check ook even deze geanimeerde website over de werking van Google

Over de auteur

Meer weten?
Bel of mail voor een afspraak met Bart Verbiest (072) 564 07 15 of bartverbiest@raadhuis.com