Bezig met laden

Reclame voor communicatie

Als mensen vragen waar ik werk zeg ik steevast: "Bij een reclamebureau". Klinkt gewoon lekker hip. Goeie ijsbreker ook op feestjes. Maar bij RAADHUIS doen we eigenlijk meer aan communicatie dan aan reclame. En met een goede reden ook. Ik geloof namelijk niet in reclame. There, I said it!

Bij RAADHUIS doen we eigenlijk meer aan communicatie dan aan reclame.
Bart van Koppen / RAADHUIS
Presentatie - Branding
Welkom in de speelgoedwinkel

Als mensen vragen waar ik werk zeg ik steevast: “Bij een reclamebureau”. Klinkt gewoon lekker hip. Goeie ijsbreker ook op feestjes. Maar bij RAADHUIS doen we eigenlijk meer aan communicatie dan aan reclame. En met een goede reden ook. Ik geloof namelijk niet in reclame. There, I said it!

Nou ja. Dat is niet helemaal waar. Zo zwart wit is het niet. Het hangt er ook helemaal van af wat je onder reclame verstaat. Gevleugelde uitspraak van een oud-collega: “Reclame is de belofte, communicatie is de boodschap”. En waar in het verleden veel valse reclamebeloftes gedaan werden is dat tegenwoordig simpelweg niet rendabel. Een slecht product kun je niet meer groots verkopen. Ik geloof gewoon niet dat je mensen voor de gek kunt houden. Laat staan dat je dat zou willen.

Creativiteit is de sleutel

Bij communicatie hoef je dus geen belofte waar te maken. Het ís gewoon zo. Lekker makkelijk. Kunnen we die tijdrovende creatie ook schrappen… Niet dus. Juist nu is  creativiteit in communicatie essentieel. In het huidige communicatielandschap (zie mijn vorige blog) is creativiteit de sleutel, tot alles eigenlijk. Alleen door creativiteit kunnen we ons onderscheiden. Dat is nu nog meer nodig dan vroeger. En dan heb ik niet alleen over visuele identiteit. Maar ook creativiteit in de boodschap, mediakeuze, doelgroepen, middelen, etc.

Ik wil niemand overhalen

Nog even terugkomen op reclame. De eerste zin op Wikipedia hierover: ‘Reclame is een vorm van communicatie met het doel potentiële klanten over te halen tot aanschaf van producten en diensten.’
Overhalen. Misschien is dat waar voor mij de schoen wringt. Ik wil helemaal niet iemand over hoeven halen om klant bij ons te worden (wij van WC eend, adviseren WC eend ;). Ik wil dat ons werk dat doet. Wat klanten over ons zeggen. De inspiratie uit onze blogs. Het beeld dat je van ons hebt nadat we voor het eerst aan je hebben gepresenteerd...

Of zit ik nu toch gewoon schaamteloos reclame voor onszelf te maken?

Over de auteur

Meer weten?
Bel of mail voor een afspraak met Bart van Koppen (072) 564 07 15 of bart@raadhuis.com