Bezig met laden

Tijd voor iets moois

Creatie is de basis van RAADHUIS. In alles wat we doen. Design, concept, interactie, noem het maar op. Creatie is bij veel projecten de start. En al deze creatieve projecten hebben een unieke overeenkomst. Ze worden beter als we er de tijd voor nemen.

Creatie gedijt goed bij tijd. Niet alleen tijd om echt effectief bezig te zijn maar ook tijd om het te laten bezinken.
Bart van Koppen / RAADHUIS
Een betaalde pitch vergoedt veel!
Presentatie - Branding

Hoe begroot je een creatieve opdracht?

Begrotingen van creatieve opdrachten baseren we op het aantal uren dat we verwachten hieraan kwijt te zijn. Maar hoe lang ben je bezig om iets te creëren? 30 uur voor een logo-ontwerp, of 20? 40 uur voor een wervingscampagne? Een lastige vraag. Het aantal begrote uren is slechts een indicatie die wij maken op basis van in het verleden behaalde resultaten. En zoals je weet, bieden die helaas geen garantie voor de toekomst.

creatie kost tijd

Creatie gedijt goed bij tijd. Niet alleen tijd om echt effectief bezig te zijn maar ook tijd om het te laten bezinken. Een andere richting te proberen. Om te draaien. Buiten de lijntjes te kleuren. Een mooi voorbeeld van wat tijd kan doen voor het creatieve proces:
https://www.youtube.com/watch?v=VPbjSnZnWP0

Nemen en geven

Hiermee wil ik niet zeggen dat een creatief proces lang duurt. Dat hoeft helemaal niet. Maar door tijd te nemen (en te geven) voor creatie krijg je bijna altijd een beter resultaat. Al is het maar de bevestiging dat wat je hebt gemaakt ook echt goed is. De verantwoordelijkheid voor goede creatie ligt wat mij betreft echter bij ons. Het is immers ons vak. Wij moeten hier de tijd voor nemen.

Maar tijd krijgen helpt natuurlijk enorm.

 

Over de auteur

Meer weten?
Bel of mail voor een afspraak met Bart van Koppen (072) 564 07 15 of bart@raadhuis.com