Bezig met laden

Creative Freedom met MODX

8 januari 2014

De kans is groot dat wanneer je dit leest je een website hebt, en er een beheersysteem van enig soort (WordPress anyone?) ‘achterhangt’. Hoe ben je tot de keuze van het systeem gekomen?

Wij willen niet ‘net niet’. Wij willen vrijheid om te creeëren wat we willen, en dat beheerbaar maken. Niet andersom.
Jorgen Holzmann / RAADHUIS
Waarom scholen meer aandacht aan hun communicatie moeten besteden
AVG, wat doen we ermee?

Bij RAADHUIS leveren we vrijwel altijd het beheersysteem MODX. Een keuze die ik een aantal jaar geleden heb gemaakt ontstaan uit de behoefte bij onze opdrachtgevers voor meer complexe, dynamische websites en tevens omdat ik geloof dat een website bijhouden geen werk moet zijn, maar werk moet opleveren. 

Concessies vs Creative Freedom

De pay-off én belofte van MODx is: “Creative freedom”.  Mijn ervaring met bestaande cms software was er één van concessies. De één kon dit heel goed (bloggen!), de ander dat (e-commerce!). Maar geen van allen kon exact datgene doen wat ik wilde. Wel een beetje, maar allemaal nét niet. Dan is het dus niet het cms wat wij nodig hebben. Wij willen niet ‘net niet’. Wij willen vrijheid om te creeëren wat we willen, en dat beheerbaar maken. Niet andersom.

Vijf redenen waarom we kiezen voor MODX

  1. De volledige vrijheid aan zowel de voorkant (webdesign) als de achterkant (beheer) om op maat een oplossing te creeëren
  2. MODX is Open Source. Met vele (pro)-actieve ontwikkelaars is er altijd iemand die je kan helpen bij het maken van de juiste keuze
  3. Veiligheid.
  4. Eenvoudig beheer door de eindgebruiker. Na een uurtje uitleg kan iedereen aan de gang met zijn website.
  5. Feilloze integratie met bestaande systemen. Door de technische vrijheid kunnen we alles aan MODX knopen wat we willen. Zonder, al dan niet betaalde, add-ons of modules.

Nog meer redenen vind je hier: http://modx.com/why-modx/

Is MODX dan de holy grail der cms-en? Nee, uiteraard niet. In basis geldt altijd dat je de keuze moet maken op basis van je behoefte. 

Bij deze nodig ik je van harte uit om door ons portfolio te swipen en je te overtuigen van de mogelijkheden.

 

Over de auteur

Meer weten?
Bel of mail voor een afspraak met Jorgen Holzmann (072) 564 07 15 of jorgen@raadhuis.com