Bezig met laden

Welkom in de speelgoedwinkel

Voor ondernemers en merk-fetisjisten (communicatie-medewerkers) is het communicatiebureau de speelgoedwinkel van vroeger.

Bij RAADHUIS doen we eigenlijk meer aan communicatie dan aan reclame.
Bart Verbiest / RAADHUIS
Reclame voor communicatie
MODX Meetup Alkmaar 21 mei 2015

Ik heb eens het plan opgevat om een leegstaande fabriekshal om te toveren tot een speelgoedwinkel voor volwassenen; een doolhof van schappen en stellingen van minimaal drie meter hoog. Zie het als een poging om het gevoel terug te krijgen dat ik als kind vaak had: in de speelgoedwinkel was alles groter en hoger dan ik, een schitterende en eigenlijk onbereikbare hoeveelheid speelgoed.  En elke keer als ik er weer kwam, waren er weer andere, nieuwe dingen die ik nog niet eerder had gezien. 

Dit gevoel had ik ook bij een zwembad, ergens vlakbij Zaandam geloof ik. Met een schoolreisje zijn we daar ooit geweest (groep 4). Onze meester van Oers noemde dit een ‘subtropisch zwemparadijs’ en dat wás het. Om elke hoek vond je een nieuwe attractie: glijbanen, zwembaden, bubbelbaden of een stroomversnelling. Jaren later ben ik terug gegaan naar dit spectaculaire hoogtepunt uit mijn jeugd, samen met mijn - toen nog - vriendin Isabelle. Haar verzekerend dat dit zwembad veel groter en mooier was dan het Tikibad, reden we die kant op. De verwachtingen waren hoog gespannen. Na een half uurtje zwemmen zijn we teleurgesteld weer naar huis gegaan; het zwembad was niet veranderd, ik was langer geworden. 

Wat heeft dit met communicatie te maken?  

Goede vraag zeg. Regelmatig krijg ik de opmerking van opdrachtgevers dat ik een mooi vak mag uitoefenen (zeker!). Dat komt omdat ze het zelf natuurlijk te gek vinden om met hun eigen (prachtige) merk bezig te zijn. Je merk is je trots. Voor ondernemers en merk-fetisjisten (communicatie-medewerkers) is het communicatiebureau de speelgoedwinkel van vroeger:

Onze creativiteit zorgt ervoor dat de schappen hoog blijven en dat je altijd weer nieuwe dingen ontdekt. Maar... je hebt de portemonnee van je moeder mee en je weet dat je maar twee dingen uit kunt kiezen. Jammer, want je zou de hele winkel leeg willen kopen! Dat je moét kiezen, zorgt ervoor dat je iets goed op waarde gaat schatten, dat je een juiste afweging maakt. Waar heb ik (lees: mijn merk) behoefte aan?

Maar van een speelgoedwinkel moet je vooral heel gelukkig worden. En daarom laat ik hieronder een paar dingen zien, waarvan ik denk dat een merk-fetisjist heel gelukkig kan worden:

Welkom in de Speelgoedwinkel - RAADHUIS

Bezig zijn met je merk en product/dienst is gewoon tof. Je hebt een verhaal of een missie, je wilt iets bereiken. Wat ik het mooiste vind aan ons werk is dat ik het vertrouwen van een opdrachtgever krijg om in een vroeg stadium aan te schuiven. Samen nadenken over het grote idee en de communicatie die hierbij past. 

Ik ben graag betrokken bij mooie bedrijven of initiatieven. Benieuwd wat het jouw merk zou kunnen brengen om eens openhartig te brainstormen?

Bel (072) 564 07 15 of mail naar bartverbiest@raadhuis.com.

Dan geef ik je zelf een rondleiding door onze speelgoedwinkel.

 

 

Over de auteur

Meer weten?
Bel of mail voor een afspraak met Bart Verbiest (072) 564 07 15 of bartverbiest@raadhuis.com