Bezig met laden

Kan je merk leren van crisis?

In tijden van crisis ben je beter in staat om te prioriteren: bezig zijn met de zaken die er echt toe doen. Hoewel dat grote uitdagingen met zich meebrengt, laat het je ook zien waar je écht goed in bent, waar je energie van krijgt en waar niet, waar échte behoefte aan is en waar niet, hoe je team het oppikt, hoe natuurlijk leiderschap ontstaat vanuit onwaarschijnlijke hoeken en waar verantwoordelijkheid blijft liggen.

Deze waardevolle lessen zouden we willen borgen voor de lange termijn. Want het zegt zoveel over drijfveren, je producten of diensten en de mensen die bij je werken. Dus hoe doen we dat?

Strategisch merkdagboek

Geen tijd voor lange-termijn merkstrategie tijdens deze crisis? Snappen we, maar nu alles zo zichtbaar wordt en iedereen (als het goed is) met de juiste dingen bezig is, sta je ‘opeens’ in de modus om dat wél te kunnen doen. Wij hebben een selectie gemaakt van vragen uit onze strategie-workshops waarvan we je dagelijks één vraag stellen via een online tool.

Dit doen we iedere werkdag 3 weken lang. Aanmelden kan als organisatie met minimaal 3, maximaal 6 mensen. Uiteindelijk leveren we je merkdagboek op, met daarin opvallende highlights (overeenkomsten en verschillen) + een advies/conclusie van ons waar je je voordeel mee kunt doen.

Meer weten?

Ook handig om te weten

Interne communicatie

Van specifieke maatregelen, dagelijkse informatie tot toffe manieren om je team te motiveren. Een groot deel van ons team ging plots thuiswerken en dat pakten ze met elkaar supergoed op. Via tools als Slack, Whatsapp en Hangouts vinden ze elkaar meer dan ooit en merken we opnieuw dat onze cultuur onze grootste kracht is. Daarom gingen we bij iedereen langs met chocolade en een kaartje, om ze te laten merken dat we trots op ze zijn. Dat kaartje hadden we natuurlijk zelf gemaakt, maar het laat vooral zien dat we het waard vinden om moeite en aandacht aan te besteden.

Externe communicatie

Visuele communicatie rondom het Coronavirus is nog vrij basis. Veel bedrijven en organisaties gebruiken hetzelfde beeld. We snappen dat niet iedereen nu de budgetten wil besteden aan het creëren van een tof beeld wat gebruikt kan worden voor communicatie rondom het Coronavirus, maar we denken wel dat het kan bijdragen. Vooral als het gekoppeld is aan je bestaande merk/logo.

Sparren

Hoe ga je om met communicatie die normaal nu opgepakt moet worden? Kun je al iets communiceren voor projecten/initiatieven/evenementen ná het Coronavirus? Hebben medewerkers tijd om projecten op te pakken of juist niet? Is er ook ruimte voor onderwerpen die niets met het Coronavirus te maken hebben? We kunnen ons voorstellen dat het handig zou zijn om een second opinion te hebben. Voel je vrij om ons daarvoor in te zetten (even videobellen is natuurlijk kosteloos).

Videocalls voor opdrachtgevers

Ben je een communicatieprofessional die er alleen voor staat? Of ben je veel met je merk / marketing / communicatie bezig en wil je met iemand afstemmen of je eigenlijk wel de juiste dingen doet? Je hart luchten? Polsen hoe positief/negatief anderen gestemd zijn over alles wat er nu gebeurd? Je staat niet alleen. Ons netwerk kent zoveel vakidioten en merk-liefhebbers dat het voor ons een eitje is om jullie te verbinden. Zoek je deze verbinding, laat het weten. Dan maken we groepjes en organiseren we videocalls voor jullie.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bel ons op 072 564 07 15 of stuur een mail naar danny@raadhuis.com