Bezig met laden

Online magazines

Geef je verhaal de beleving die het verdient in een online magazine. Vertel het in tekst, beeld, animatie, illustratie en video. En creëer in een handomdraai de perfecte lezerservaring op desktop, mobiel en tablet. Of je nu een jaarverslag, een relatiemagazine of een schoolgids maakt. Maak je content awesome! Bind je publiek en creëer meerwaarde. Geschreven door Bart van Koppen

Geef je verhaal de beleving die het verdient. Vertel het in tekst, beeld, animatie, illustratie en video. En creëer in een handomdraai de perfecte lezerservaring op desktop, mobiel en tablet.

Maak geweldige online content en maak je online content geweldig
Bart van Koppen
Websites
Campagnes

Maak geweldige online content

...en maak je online content geweldig

Geef je verhaal de beleving die het verdient. Vertel het in tekst, beeld, animatie, illustratie en video. En creëer in een handomdraai de perfecte lezerservaring op desktop, mobiel en tablet. Of je nu een jaarverslag, een relatiemagazine of een schoolgids maakt. Maak je content awesome! Bind je publiek en creëer meerwaarde.

Bart van Koppen
bart@raadhuis.com

Ondernemer / Accountmanager / Strateeg @ RAADHUIS

Bart van Koppen

RAADHUIS is een creatief communicatiebureau dat bestaat uit een groep enthousiaste creatieven, ontwerpers, strategen en developers. We helpen je met het vertellen van je verhaal, in de breedste zin van het woord.

Foleon

RAADHUIS maakt al jaren online magazines. We hebben ze gebouwd in Flash, InDesign, HTML5 en uiteindelijk besloten we er een eigen tool voor te bouwen. Foleon was geboren.

Ondertussen is Foleon een apart bedrijf wat grote, internationale stappen zet op het gebied van digital publishing. Gaaf is als je bedenkt dat bij RAADHUIS om 7 uur ‘s avonds ooit het eerste online magazine is gepubliceerd.

Maar we blijven een communicatiebureau dat zich niet beperkt qua middelen. Juist daarom weten we goed wat wel en niet werkt bij een online magazine. En waarvoor je online magazines nog meer kan inzetten.

Relatiemagazine

Sweco

Sweco wil de meest betrokken en benaderbare partner zijn. Samen ontwikkelen we ieder kwartaal een online magazine met verhalen van Sweco en haar klanten en delen we onze visie op de steden van de toekomst.

Bekijk case Bekijk magazine

Relatiemagazine

'Vrij' Rederij Doeksen

Om Terschelling en Vlieland te promoten publiceert Rederij Doeksen twee keer per jaar het magazine ‘Vrij’. Bekende Nederlanders of bekende eilanders vertellen over hun eilandgevoel. In iedere editie staan verschillende aanbiedingen die via de verzending bij ruim 100.000 geïnteresseerden onder de aandacht komen.

Bekijk magazine

Relatiemagazine

SAKS

Scholenorganisatie SaKS, met 15 aangesloten basisscholen, is sinds 2013 bezig met onderwijsvernieuwing. De veranderende maatschappij stelt andere eisen aan de burger van de toekomst. Tijd om het onderwijs radicaal te vernieuwen. Maar hoe? Om elkaar, ouders en stakeholders te inspireren geven we periodiek een online magazine uit met goede voorbeelden van onderwijsvernieuwing uit binnen- en buitenland, opiniestukken door vernieuwers binnen en buiten de organisatie en vragen we iedereen mee te denken en te helpen. We verzorgen de gehele productie van het magazine. Van de eerste redactievergadering, tekst en beeld, design tot de uiteindelijke publicatie en verzending.

Bekijk magazine

Wervingsmagazine

Trinitas College

Voor het Trinitas College in Heerhugowaard ontwikkelden we een wervingsmagazine gericht op groep 8 leerlingen en hun ouders. Check vooral de split screen background video op de cover die tegelijk dient als ingangskeuze voor het magazine. Het Trinitas College heeft twee locaties met ieder een eigen kleurstelling voor de wervingscampagne. Het magazine bestaat uit twee delen, een voor elke locatie.

Bekijk magazine

Wervingsmagazine

TAQA Theater De Vest

Om de kaartverkoop te stimuleren hebben we voor TAQA Theater De Vest in Alkmaar hebben een online magazine gemaakt waarbij we een aantal geselecteerde voorstellingen in de spotlight hebben gezet. Het magazine dat we hebben gemaakt bestaat geheel uit bestaande content. Trailers, interviews, fotografie, recensies, het was er allemaal al. Door het als zodanig in een magazine te zetten creëer je veel meer beleving. En dat is precies wat theater is.

Bekijk magazine

Wervingsmagazine

KPMG

Welk aandeel heeft Cyber Security in jaarverslagen van grote ondernemingen? KMPG deed er onderzoek naar in 28 landen. Wij hebben het eerste magazine opgezet waarna deze aan ieder land uit het onderzoek ter beschikking is gesteld om de editie voor hun land op te zetten.

Bekijk magazine

Personeelsmagazine

Samenspraak Woonzorggroepsamen

Voor woonzorggroep samen maken we een personeelsmagazine. Goed voorbeeld van hoe ver je een huisstijl kunt integreren in een online magazine dat werkt met vaste templates.

Bekijk magazine

Jaarverslag

Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord

Een jaarverslag onderverdeeld in vier sectoren. Het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord richt zich met de promotie van onze regio op vier sectoren. Om dit duidelijk te maken ontwikkelde we een magazine met een eigen kleurstelling voor iedere sector.

Bekijk magazine

Jaarverslag

Horizon jeugd en onderwijs

Voor Horizon jeugd en onderwijs hebben we een jaarverslag gemaakt met verschillende embedded HTML pagina’s. Check vooral de geanimeerde grafieken op pagina 4 en 5.

Bekijk magazine

Schoolgids

De Erasmus

De laatste versie in de reeks van online schoolgidsen. De Erasmus in Alkmaar wilde ook de ‘standaard’ papieren schoolgids anders onder de aandacht brengen. De papieren schoolgidsen van basisscholen bevatten vaak veel tekst, weinig beleving en belanden uiteindelijk toch in de kast. Terwijl het juist een kans is om jezelf te laten zien. De online versie die we maken is veel wervender ingestoken. Professionele fotografie en een bladformule waarbij we de content afstemmen met die op de website en andere online kanalen.

Bekijk magazine

Specials

Special Strategisch Beleidsplan SAKS

Een speciale uitgave van het SaKS magazine. Deze editie begonnen we met twee pagina’s om vervolgens door het jaar heen relevant nieuws als extra pagina’s aan te vullen en te delen met de community.

Bekijk magazine

FAQ

Hoe ziet het proces eruit?

Allereerst komen we graag langs om kennis te maken. We willen natuurlijk weten waar je een online magazine voor wil inzetten en hoe de overige (online) communicatiemiddelen eruit zien. Tijdens dit eerste gesprek bepalen we ook wat onze inzet wordt zodat we een begroting kunnen maken.

Content overleg

We plannen vervolgens een overleg waarin we het in detail over content gaan hebben. Wat wil je precies vertellen? Is het informerend of wervend? Wat verwacht je van de bezoeker/lezer van je magazine? We geven advies over de vorm van de content, bijvoorbeeld: tekst, fotografie, film of animatie. Daarna kijken we samen of er al content voorhanden is en wat er gemaakt moet worden. In deze fase kiezen we ook de templates. Het template bepaalt de indeling van de content zodat we weten wat de opbouw van de tekst moet zijn en hoe beeld geplaatst wordt.

Instellen account

Is dit je eerste online magazine? Dan stellen we je account in en passen je huisstijl toe. Dit is eenmalig werk waarbij we ervoor zorgen dat al je toekomstig magazine in basis voorzien zijn van de de juiste kleuren, logo’s en typografie. Per magazine stellen we ook het domein in en zetten we de publication settings goed.

Opmaak magazine

Als de content binnen is kunnen we het magazine opmaken. We plaatsen de content zoals aangegeven in het redactiedocument. Per pagina passen we ook design toe indien nodig. Denk hierbij aan beeldbewerking en/of illustraties. We optimaliseren de pagina’s voor desktop en mobiel.

Testen en live zetten

Als het magazine klaar is testen we het nog op verschillende browsers en schermresoluties en zetten het live.

Verzorgen jullie ook de content?
Wij kunnen de content volledig verzorgen. RAADHUIS heeft een team van communicatie-adviseurs, developers en designers. Daarnaast hebben we een netwerk met vaste tekstschrijvers en fotografen waar we regelmatig online magazines mee maken.
Wordt een online magazine ook geïndexeerd door Google?
Ja, onze online magazine worden volledig geïndexeerd door Google. We kunnen de magazines, net zoals bij een website, optimaliseren voor Google.
Van welke software maken jullie gebruik?
Wij werken met Foleon. Ten eerste omdat het volgens ons de beste tool is om online magazines te maken. Maar ook omdat de eerste versie van deze software bij ons is ontwikkeld. Wij hebben dus uitgebreide ervaring met de ‘achterkant’ van de software en weten exact wat er allemaal mogelijk is.
Kan ik statistieken van mijn magazine zien?
Ja, de tool zelf biedt een aantal standaard bezoekstatistieken. Maar wij adviseren altijd om Google Analytics te koppelen. Dat kunnen wij voor je regelen en als je al een account hebt voor bijvoorbeeld je website dan kun je het subdomein voor het magazine in je bestaande Analytics account zetten.
Waarom zou ik het magazine door jullie laten maken?

RAADHUIS is van oudsher een communicatiebureau. Een creatief bureau. Onze designers zorgen ervoor dat je magazine er fantastisch uit ziet. Door onze jarenlange ervaring met de tool weten we ook tot in detail wat werkt en hoe de techniek in elkaar steekt.

We doen meer dan alleen online magazines en kunnen je daarom ook strategisch goed adviseren over de inzet van een online magazine. We weten hoe je daar het meeste uit haalt, wat de samenhang is met andere (online) middelen en welke plek het magazine inneemt in je communicatielandschap.

Kennismaken?

Bel of mail voor een afspraak met Bart van Koppen