Bezig met laden

Vormgeven aan visuele identiteit

Iets wat we vaak en graag doen: werken aan een visuele identiteit. Hiermee bedoelen we het vormgeven van naam, logo, huisstijl en de kernboodschap (propositie). Geschreven door Bart van Koppen

Iets wat we vaak en graag doen: werken aan een visuele identiteit. Hiermee bedoelen we het vormgeven van naam, logo, huisstijl en de kernboodschap (propositie).

Iets wat we vaak en graag doen: werken aan een visuele identiteit.
RAADHUIS
Animaties
Websites

Iets wat we vaak en graag doen: werken aan een visuele identiteit. Hiermee bedoelen we het vormgeven van naam, logo, huisstijl en de kernboodschap (propositie).

Soms gaat het om een nieuw bedrijf of initiatief, vaak betreft het een restyling. In snel veranderende tijden is het belangrijk dat de uitstraling van je organisatie klopt met het product, de dienst, het idee, de markt, de mensen, de service, etc. Dat voel je in kleur, vormentaal, tone of voice, naamgeving… Of dat voel je niet meer. Voor ons is dat het moment om kennis te maken.

Onze ervaring gaat terug tot 1974 en met een team van designers, conceptdenkers, strategische adviseurs, developers en DTP’ers kunnen we onze opdrachtgevers in de volle breedte van dienst zijn.

Bart van Koppen
bart@raadhuis.com

Ondernemer / Accountmanager / Strateeg @ RAADHUIS

Bart van Koppen

RAADHUIS is een creatief communicatiebureau dat bestaat uit een groep enthousiaste creatieven, ontwerpers, strategen en developers. We helpen je met het vertellen van je verhaal, in de breedste zin van het woord.

Co-creatie

Om uiteindelijk te kunnen komen tot keuzes in vorm, moeten wij heel goed weten waar het om gaat. Daarom zullen we mét elkaar een moodboard creëren - co-creatie dus - waar wij een goed gevoel over hebben én waarin je je als opdrachtgever in herkent. Het moodboard moet aansluiten bij je merk.

Soms maken we meerdere moodboards om je als opdrachtgever meer opties te geven. Voorbeeld: een groep opleiders in bouw en infra besloten om meer samen te werken. Wij bedachten de naam Bouwopleiders. In het proces presenteerden we twee moodboards. Een moodboard die voor de hand lag: stockfoto’s van klaslokalen met professionals, zakelijke kleuren (blauw/grijs/wit), etc. Daarnaast een moodboard die niet over het product ging, maar over de sfeer van bouwen, ambacht, stoer/ruw. Deze was veel steviger, uitgesproken HDR-fotografie, oranje en zwart.

Wij ontwikkelen de moodboards, maar samen bepalen we de verdere koers voor de visuele identiteit. Dat is co-creatie bij RAADHUIS.

Design

Vanuit de moodboards kunnen wij werken aan het ontwerp van de visuele identiteit. In basis is dit het proces waarbij we werkelijk gaan ontwerpen en keuzes maken in kleur, typografie, vormentaal, fotografie, tone of voice, etc. Al deze elementen werken we uit en presenteren we in de context van een aantal communicatiemiddelen. Dus in geval van een logo-ontwerp tonen we het ontwerp op een poster, bedrijfsauto, vlag, koffiebeker, etc. Zo zie je de waarde van een ontwerp in de praktijk.

Huygens College
Nedvice
Terra Technica
  • Terra Technica logo
  • Nedvice logo
  • De Helderse Vallei logo
  • Alkmaar Marketing logo
  • Vlees van Gilles logo
  • Hygion logo
  • SWA logo
  • Ynter logo

Opleveren

We werken meestal een aantal communicatiemiddelen uit op basis van de visuele identiteit. Onze DTP-afdeling is erg bedreven om vanuit het ontwerp meerdere uitingen op te maken/uit te werken. In basis kunnen we richtlijnen meeleveren, waarin we onze vormkeuzes kort toelichten: een creatieve verantwoording. Indien gewenst is het natuurlijk mogelijk om een uitgebreide handleiding te schrijven (ook internationaal) die we fysiek en/of online aanbieden.

Ook alle bestanden van logo’s en beeldmerken worden in verschillende varianten aangeleverd (EPS / AI / JPG / PNG in full colour, PMS en RGB).

Mogelijkheden

Startup, restyling: het maakt ons niet uit. We werken met betrokken opdrachtgevers die geloven in hun initiatief. Direct groots aanpakken of gefaseerd: we gaan graag in gesprek.

FAQ

Hoe lang duurt zo’n proces?
Dit verschilt per project. We kunnen heel snel leveren als het nodig is. Een en ander hangt ook af van de beslismomenten aan klantzijde. We gaan ver voor onze opdrachtgevers en zullen dit dus altijd in overleg met elkaar doen.
Maken jullie altijd moodboards?
Niet altijd en daar zijn verschillende redenen voor. Soms is het niet nodig, omdat het overduidelijk is wat er moet gebeuren. Of er is geen budget voor. Elke werkwijze gaat in overleg, geen project is hetzelfde.
Ben ik als opdrachtgever eigenaar van het gemaakte werk?
Juridisch gezien niet. Het bureau blijft eigenaar van creatief werk. Wij doen hier echter nooit moeilijk over. Bestanden leveren we standaard aan bij oplevering en ook samenwerken met andere partijen doen we zonder gedoe ;-).

Kennismaken?

Bel of mail voor een afspraak met Bart van Koppen