Bezig met laden

Websites

De website is een essentieel communicatiemiddel. Groot, klein, creatief, informatief, visueel, verhalend: als het maar doelgericht is. Onze kracht: samen onderzoeken wat het doel van de site moet zijn en dit vervolgens vertalen naar een creatief concept. Geschreven door Danny de Boer

De website is een essentieel communicatiemiddel. Groot, klein, creatief, informatief, visueel, verhalend: als het maar doelgericht is. Onze kracht: samen onderzoeken wat het doel van de site moet zijn en dit vervolgens vertalen naar een creatief concept.

Van onepagers tot uitgebreide systemen: wij zijn goed in websites.
RAADHUIS
Visuele identiteit
Online magazines

Wij zijn goed in slimme, creatieve websites

De website is een essentieel communicatiemiddel. Groot, klein, creatief, informatief, visueel, verhalend: als het maar doelgericht is. Onze kracht: samen onderzoeken wat het doel van de site moet zijn en dit vervolgens vertalen naar een creatief concept.

Onze creatieve afdeling bestaat niet alleen uit conceptdenkers en designers, maar ook uit developers. Samen geven we vorm aan de site, want een site laat zich niet meer in een kader proppen. Deze is responsive (schaalbaar) en er zijn legio mogelijkheden in de diepte (animatie).

Danny de Boer
danny@raadhuis.com

Account / Strategisch / Online Marketing @ RAADHUIS

Danny de Boer

RAADHUIS is een creatief communicatiebureau dat bestaat uit een groep enthousiaste creatieven, ontwerpers, strategen en developers. We helpen je met het vertellen van je verhaal, in de breedste zin van het woord.

Website strategie

Bij RAADHUIS zijn projecten nooit hetzelfde, maar de tools die we kunnen inzetten zijn dat wel. Voordat we een creatief concept kunnen bedenken willen we alles weten over doelgroepen, huidige statistieken, gewenste functionaliteiten, etc. Maar vooral: we willen weten wat de site moet gaan doén. Wat wordt de primaire doelstelling van de site?

Daarom werken we vooraf aan een strategie voor de website. We inventariseren wensen en kansen via een geeltjes-sessie. Tevens is dit vaak een mooi moment om meerdere collega’s te betrekken bij de ontwikkeling van de nieuwe website.

Van de strategie zetten we de stap naar sitemap en wireframes: schetsen van de belangrijkste pagina’s waarin we aangeven welke functionaliteiten we gaan bouwen en hoe het CMS ingericht zal worden.

Online strategie
Wireframes
Geeltjessessie

Design

Alles wat we bedenken en vormgeven staat in dienst van de gebruiker en de doelstelling van de website. Door onze jarenlange ervaring, ook in print, kunnen we vele (innovatieve) technieken inzetten op het gebied van vormgeving. Niet alleen design, video, fotografie en animaties, maar bijvoorbeeld ook illustraties.

Het Creatief Concept is het kompas bij het vormgeven van de wireframes. Belangrijke processen, icons, pagina’s en functionaliteiten worden apart vormgegeven, in meerdere resoluties. Ook kunnen we op basis van huidige statistieken besluiten om mobile-first te ontwikkelen, waarbij we bijvoorbeeld voor de beleving van een app gaan.

Terra Technica
Stedelijk Museum Alkmaar

Techniek

Onze developers (backend en frontend) kunnen de site bouwen in diverse content management systemen (CMS). De laatste jaren werken we zelf veel met open-source CMS'en MODX en WordPress. Met deze CMS'en kunnen we creatief en technisch alle kanten op.

Alle sites die we bouwen voldoen aan de laatste standaarden, zijn retina-ready (hogere resolutie), volledig responsive, etc. De overgang (livegang) van de oude site naar de nieuwe site doen we altijd in overleg. Hieronder een greep uit een aantal punten van onze checklist:

AVG proof

Als communicatiepartner (website, e-marketing, etc.) zijn wij voor onze klanten van belang als het gaat om de Europese wetgeving die per mei 2018 wordt ingevoerd: Algemene Verordening Gegevensbescherming. Samen kunnen we werken aan een verwerkersovereenkomst, zodat je organisatie op tijd AVG Proof is. RAADHUIS start informatie-sessies voor deze materie.

SSL

SSL zorgt dat er een beveiligde verbinding tot stand wordt gebracht tussen twee computers. We zullen dit altijd adviseren.

301 redirect

Indien een website naar een nieuwe URL verplaatst is zorgen wij voor een veilige doorverwijzing naar de (ver)nieuw(d)e site door middel van een 301 Redirect.

Browser Compatibility

Onze websites zijn browser compatible, ze functioneren en zien er hetzelfde uit met alle besturingssystemen en browsers.

Mailing

Wij werken graag met de e-marketingtool MailChimp, omdat zij hoge eisen stelt aan je reputatie en veiligheid. Wij hebben en geven inzicht in de aflevering van je mailing en gaan zorgvuldig om met ingevulde formulieren.

Meta Description

Een meta description vertelt de bezoeker in 2 of 3 regels wat er op de pagina te vinden is. Zoekmachines nemen metatags letterlijk over, dus wij zorgen voor een wervende, pakkende tekst voor elke pagina.

OpenGraph Tags

OpenGraph is een manier om data gestructureerd aan te bieden, zodat content er altijd hetzelfde uitziet op verschillende social media websites.

Retina Ready

Onze websites zijn Retina Ready, dat wil zeggen dat je website altijd geschikt is voor hoge resolutie schermen.

Interactie

Livegang is ‘maar’ een moment in het project. Vanaf de lancering kunnen we actief campagne voeren om te zorgen dat de website goed bezocht wordt. Op basis van de Online Strategie, een terugkerend kwartaaloverleg én de samenwerking met onze partner Bambuu (online marketing bureau) maken we de site steeds beter.

Mogelijkheden

Wij zijn goed in complexe trajecten, met 17 mensen kunnen we van alles aan. Eerder bouwden we al complete ledenbeheersystemen, speciale online wizards, eenvoudige sites met ingewikkelde koppelingen met Salesforce, Magister, Digiduif, iDeal, Ticketcounter, Google Drive, en vele anderen.

Maar ook kleinere projecten, zoals onepagers en MVP sites (Minimal Viable Product) doen we graag. Waarbij we meedenken in een mogelijke fasering. Met andere woorden: als er een uitdaging is, pakken wij hem aan. Groot of klein. Heb jij zo’n uitdaging? Laat het ons weten.

FAQ

Hoe lang duurt zo’n proces?
Dat verschilt per project. We kunnen heel snel leveren, als het nodig is. Een en ander hangt ook af van de beslismomenten aan klantzijde. We gaan ver voor onze opdrachtgevers en zullen dit dus altijd in overleg met elkaar doen.
Voldoen jullie aan de laatste wetgeving op het gebied van privacy?
Ja. We voldoen aan het AVG. Op aanvraag zijn al onze processen in te zien, mocht je daar vragen over hebben. Check ook help.raadhuis.com om een indruk te krijgen.
Hoe wordt de site opgeleverd? Moet ik zelf vullen en ‘bugs zoeken’?
Ook het opleveren gaat in overleg. Zelf vullen, zelf bugs filteren mag allemaal, maar we vinden het soms wel een beetje gek om een website ‘casco’ op te leveren. Dat doen we bij folders en brochures ook niet. Daarom adviseren we om ook een tekstschrijver toe te voegen aan het team (en eventueel beeldmakers, fotografie en video). Het testen van de site doen we meestal samen, maar ook dat gaat in overleg.
Wat kost een website?
Wat kost een auto? Ligt eraan wat je wilt. Van € 500,- tot € 50.000,-, daar ergens tussen ;-).
Wat wordt er van mij als klant verwacht?
Ons kantoor heeft voldoende werkplekken, dus vaak nodigen we opdrachtgevers uit om bij ons aan de slag te gaan met de site, zodat we snel kunnen schakelen. Voordeel is dat je mee kan lunchen, meedoen met hooghouden, op vrijdag snacks/bier en zoveel (goeie) koffie als je wilt.

Kennismaken?

Bel of mail voor een afspraak met Danny de Boer