Bezig met laden

Alkmaar Marketing

Alkmaar heeft veel te bieden. Een prachtige historische binnenstad en een hele rijke geschiedenis (in Alkmaar begon immers de Victorie!). Op de internationaal bekende kaasmarkt, komen jaarlijks meer dan honderdduizend toeristen af. Geschreven door Bart van Koppen

Alkmaar heeft veel te bieden. Een prachtige historische binnenstad en een hele rijke geschiedenis (in Alkmaar begon immers de Victorie!).

We hebben samen de groei van de stad meegemaakt.
RAADHUIS / Alkmaar Marketing
Foleon
Koepelkathedraal Haarlem

Een stad om trots op te zijn

Als grote winkelstad met een steeds groter wordend aanbod aan horeca en evenementen, trekt Alkmaar regionaal, nationaal en internationaal steeds meer bezoekers. De relatie tussen Alkmaar Marketing en RAADHUIS gaat al zo’n 12 jaar terug. Samen hebben we de groei van de stad meegemaakt. Maar ook de groei in doelgroepen en de veranderingen in het communicatielandschap.

Onze stad heeft zoveel te bieden.
Alkmaar Marketing

Huisstijl Alkmaar Marketing

Alkmaar Marketing begon ooit als Stichting Promotie Alkmaar. Bij het overgaan naar de nieuwe organisatie werd RAADHUIS gevraagd voor de nieuwe visuele identiteit. We ontwikkelden een huisstijl die heel kenmerkend is voor Alkmaar en ook breed toepasbaar.

De A van Alkmaar wordt gevormd door een gestileerde versie van de Torenburg, het oorspronkelijke wapen uit 1245. De toren is, hoewel hij niet meer bestaat, kenmerkend voor de stad; op het huidige stadswapen en op de vlag staat de toren afgebeeld. Op de toren wappert een vaandel, fier en feestelijk. Door de toren toe te voegen aan het woordbeeld is het duidelijk dat Alkmaar een stad met historie is. Door de gestileerde vorm laat het zien ook een moderne stad te zijn.

creatie logo
logo Alkmaar Marketing
briefpaper Alkmaar Marketing
kantoor Alkmaar Marketing
Alkmaarpas
Alkmaar Prachtstad
folder vakantiebeurs

Alkmaar Magazine

Dit periodieke magazine is bijna niet meer weg te denken uit het Alkmaarse. Het gaat inmiddels z’n 10e jaargang in. RAADHUIS verzorgde de vormgeving en lange tijd de opmaak.

Alkmaar Magazine cover
Theater en Muziek in het Alkmaar Magazine
Agenda Alkmaar Magazine

Design nieuwe website Alkmaar Marketing

Samen met Bluedesk ontwikkelden we de nieuwe site voor Alkmaar Marketing. Wij verzorgden het design, Bluedesk bouwde de site. De site is geoptimaliseerd voor 3 doelgroepen: Alkmaarders, lokale bezoekers en toeristen.

Het team

Meer weten?
Bel of mail voor een afspraak met Bart van Koppen (072) 564 07 15 of bart@raadhuis.com