Bezig met laden

Een online magazine om trots op te zijn

‘Denk je er weleens aan hoe de stad van de toekomst eruitziet? Wij doen niet anders.’ Zo presenteert Sweco zelf het nieuwe online magazine. Verhalend, inspirerend en inhoudelijk sterk. Geschreven door Danny de Boer

‘Denk je er weleens aan hoe de stad van de toekomst eruitziet? Wij doen niet anders.’

De mannen van Raadhuis passen echt bij ons DNA: enorm betrokken en benaderbaar en vol energie en nieuwsgierigheid. De wil om er samen echt een succes van te maken voelden wij vanaf moment één. De passie, creativiteit en gedrevenheid straalt er vanaf.
De mannen van Raadhuis passen echt bij ons DNA: enorm betrokken en benaderbaar en vol energie en nieuwsgierigheid.
Sanne Baarda-Marissen / Sweco
Klimbos
Ecomare

Sweco

‘Denk je er weleens aan hoe de stad van de toekomst eruitziet? Wij doen niet anders. Elke dag opnieuw. Hoe wij die stad samen met onze klanten ontwerpen en ontwikkelen, lees je in ons nieuwe online magazine. Wij delen onze kennis én die van experts en inspirators om ons heen. We vertellen je wat ons motiveert en waar we in geloven. En we zetten je graag aan het denken.’

Zo presenteert Sweco zelf het nieuwe online magazine. Verhalend, inspirerend en inhoudelijk sterk. Een typisch voorbeeld van co-creatie, waarin we samen met Sweco, tekstschrijvers en fotografen werken aan een product dat op alle vlakken kwaliteit uitstraalt.

Sweco Magazine

Aanpak

Bij een nieuw magazine is het belangrijk om het juiste vertrekpunt te kiezen, of simpel gezegd: waar moet het over gaan? Het spreekt voor zich dat de merkbelofte van Sweco leidend is: ‘Samen met onze klanten ontwerpen en ontwikkelen wij de samenlevingen en steden van de toekomst’

Hoe vertel je dat op een prikkelende, inspirerende manier? Wie vertellen dat? En hoe verhoudt elk magazine zich tot elkaar? Wat wordt het bladritme, welke contentvormen kunnen we gebruiken? Hoe gaan we conversie meten? Wanneer zijn we succesvol?

Wanneer je een antwoord hebt op deze vragen, kom je in de buurt van een bladformule. In het geval van Sweco werkten we met een redactieteam van enthousiaste professionals, zowel vanuit de inhoud als vorm. Dat zie je goed terug in het eindresultaat.

Co-creatie
Martijn Aslander
Campus Kollum
Miljoenennota
De stad van de toekomst in de ogen van de professionals

Instant Magazine

RAADHUIS werkt al jaren aan online magazines. We hebben ze gebouwd in Flash, in InDesign, in HTML5 en uiteindelijk besloten we daar een tool van te bouwen. Instant Magazine was geboren.

Ondertussen is Instant Magazine een apart bedrijf wat grote, internationale stappen zet op het gebied van digital publishing. De tool begint steeds bekender te worden, wat gaaf is als je bedenkt dat bij RAADHUIS om 7 uur ‘s avonds ooit het eerste magazine is gepubliceerd voor Rabobank Alkmaar e.o.

Maar vooral omdat het een tof product is - waar wij in geloven en ondertussen aardig bedreven in zijn geworden - gebruiken we het vaak.

De combinatie van een innovatief bedrijf als Instant Magazine en een creatief bureau als RAADHUIS is interessant, vond ook Sweco.

De wensen van SWECO gingen verder dan alleen een technische oplossing voor de creatie van online magazines. Er was ook behoefte aan ondersteuning op het gebied van concept en creatie. Dankzij onze uitstekende ervaringen met RAADHUIS, wist ik meteen dat zij de juiste partner voor SWECO zouden zijn.
De wensen van SWECO gingen verder dan alleen een technische oplossing voor de creatie van online magazines. Er was ook behoefte aan ondersteuning op het gebied van concept en creatie. Dankzij onze uitstekende ervaringen met RAADHUIS, wist ik meteen dat zij de juiste partner voor SWECO zouden zijn.
Sabrina Beer / Key Account Director Instant Magazine

Meer weten?

Bekijk onze aanpak en andere voorbeelden:

Meer informatie
Responsive presentatie Sweco Magazine
Instant magazines

Conversie

We zagen het eerste magazine echt als een nulmeting omdat we vooraf nog geen inzicht hadden in de te verwachten ontvangst van de verschillende doelgroepen. Om hierop te acteren hadden we vooraf duidelijke doelen gesteld en hier meetbare KPI’s aan gekoppeld. Zo kunnen we de komende edities blijven optimaliseren.

Middels een Google Analytics implementatie hebben we het gehele magazine meetbaar gemaakt en hier een dashboard omheen gebouwd om de KPI’s visueel te presenteren. Hieruit bleek dat het eerste magazine een hoge betrokkenheid kreeg vanuit de doelgroepen.

In eerdere onderzoeken naar het leesgedrag binnen online magazines hebben we gezien dat gemiddeld 10% van de bezoekers per pagina afhaakt. Bij het magazine van Sweco was dit anders. Bijna iedere bezoeker las het magazine helemaal tot het einde.

Vanuit deze - en andere - cijfers verbeteren we het magazine, leren we over onze bezoekers en kunnen we samen met Sweco stappen maken naar steeds betere magazines.

Het team

Meer weten?
Bel of mail voor een afspraak met Danny de Boer (072) 564 07 15 of danny@raadhuis.com