Bezig met laden

Vlees van Gilles

Eigenaar Dick Wever van G. van Dalen’s Vleescentrale zocht naar manieren om zijn klanten - de slagers uit Noord-Holland - te helpen met communicatie rondom de producten die ze verkopen. Want goed vlees koop je bij de slager. Geschreven door Bart Verbiest

Eigenaar Dick Wever van G. van Dalen’s Vleescentrale zocht naar manieren om zijn klanten - de slagers uit Noord-Holland - te helpen met communicatie rondom de producten die ze verkopen.

Raadhuis is echt thuiskomen. Samen zijn we ‘aan de keukentafel’ begonnen met Vlees van Gilles als resultaat. Een waanzinnig logo en een fantastisch podium met vlaggen en spandoeken voor op de beurs.
Raadhuis is echt thuiskomen. Samen zijn we ‘aan de keukentafel’ begonnen met Vlees van Gilles als resultaat.
Dick Wever / Vlees van Gilles
Bejo - Yappcampagne
Ambitiehuis

Lekker vlees begint bij een goed leven

G. van Dalen’s vleescentrale levert al jaren kwaliteitsvlees aan slagerijen in Noord-Holland. Eigenaar Dick Wever wil zijn klanten nog beter van dienst zijn, door ze te helpen met het direct aanspreken van de consument: goed vlees koop je bij de slager.

G. van Dalen’s Vleescentrale is een vertrouwde naam, maar vonden we te ingewikkeld voor consumenten. We zochten dus naar een nieuw merk, wat wel familie moest zijn. Die opdracht namen we letterlijk: de G in G. van Dalen staat voor Gilles. Een vertrouwde naam én heel goed bruikbaar om consumenten mee te bereiken.

Visuele identiteit

Het beeldmerk is vooral ontstaan uit de behoefte om een vorm te creëren die overal ingezet kan worden. Als sticker op een verpakking, of groot op een beurswand. Qua vorm kozen we voor het archetype vlees, met het rood die we al kennen van G. van Dalen’s Vleescentrale. Zo zou het ook visueel familie van elkaar zijn.

Logo Vlees van Gilles
Fotografie
Campagne beeld

Campagnebeeld

Gilles is een statement. Daarom vertellen we vooral waar Gilles voor staat. Goed vlees koop je bij de slager, Lekker vlees begint bij een goed leven, etc.

Een van de eerste opdrachten binnen het nieuwe merk was het vormgeven van een beursstand. Omdat we vonden dat Gilles vooral eerst lawaai moest maken, bedachten we een demontabel podium, in de vorm van het logo. Zodat Dick Wever letterlijk boven het maaiveld uit zou steken. Het podium werd geflankeerd met doeken in frames en 2 beachflags. Het geheel is zo bedacht dat het relatief eenvoudig vaker in kan worden gezet, met dank aan Scholten Reclame te Heerhugowaard.

Beursstand schets Vlees van Gilles
Fotografie Vlees van Gilles

Daarnaast hebben we advertenties opgezet, net als bierviltjes en verpakkingsvellen voor de slagerijen. Dick Wever heeft zelf jassen geregeld en een nieuwe bestickering voor de bestelbus.

Bus Vlees van Gilles
Paasvee Vlees van Gilles
Bierviltjes Vlees van Gilles
Leaflet Vlees van Gilles
Advertentie Vlees van Gilles
Rompertjes Vlees van Gilles

Website

Als centraal punt hebben we een eenvoudige, responsive site opgezet, waar meer informatie wordt gegeven. Het is de bedoeling dat deze site in de toekomst sterk wordt uitgebreid.

Bekijk vleesvangilles.nl
Homepage Vlees van Gilles

Ossenworst

Om het merk te laden hebben we ervoor gekozen om ieder jaar één bijzonder product te communiceren. Wat G. van Dalen’s Vleescentrale al heel goed kan, is het produceren van (onwijs) lekkere ossenworst! Bij RAADHUIS is er al een paar kilo weggesneden. Voor dit product hebben we een pagina aan de site toegevoegd met een aantal recepten en een speciale verpakking ontworpen voor de ossenworst zoals het bij de slagers komt te liggen: Ossenworst van Gilles.

Fotografie Vlees van Gilles
Fotografie Vlees van Gilles
Fotografie Vlees van Gilles

Het team

Meer weten?
Bel of mail voor een afspraak met Bart Verbiest (072) 564 07 15 of bartverbiest@raadhuis.com