Bezig met laden

TEDx Alkmaar 2019

Op 21 januari 2019 deelden 21 sprekers en artiesten hun verhaal met 550 bezoekers in de Grote Kerk Alkmaar. Een jaar lang is er keihard gewerkt met een bijzonder team aan één inspirerende dag. Geschreven door Bart Verbiest

Op 21 januari 2018 komt de eerste TEDx naar Alkmaar. Sprekers uit binnen- en buitenland delen hun persoonlijke verhaal of vernieuwende ideeën met altijd een boodschap voor de toekomst.

Het ultieme tegengif voor cynisme
Jim Stolze / TEDx Ambassador
Pinksterun
Klim naar de hemel

Het thema ‘Design (y)our future’ werd gekoppeld aan de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Omdat we geloven dat we met elkaar moeten werken aan een gezonde, bewuste en betere wereld. Dit resulteerde in een bijzondere line-up van sprekers. Het was divers, kleurrijk, uitgesproken, activerend en vooral inspirerend.

Benieuwd naar de talks?
Check de video's hier

TEDx campagnebeeld
Banier aan de gevel van RAADHUIS
TEDx social: Spreker Marjan
TEDx social: Spreker Khalid
TEDx social: Spreker Ruud
TEDx social: Spreker Akwasi
TEDx social: Feestdagen
TEDx social: Quotes Create
TEDx social: SOLDOUT
TEDx social: Spreker Voornemens

Design

RAADHUIS was onderdeel van de organisatie en verantwoordelijk voor de look & feel van het evenement. We gaven vorm aan alle uitingen, van het campagnebeeld, tot alle social posts, mailings, drukwerk, aankleding in de kerk, posters, banners en borden. Het is ook gaaf om een bijdrage te leveren aan een merk wat wereldwijd al heel stevig staat. Hoe gaan we daar zelf een draai aan geven? Hoe inspireren we 500 mensen om een hele dag te komen luisteren naar 20 bekende en onbekende sprekers?

TEDx spreker Akwasi Frimpong
TEDx banners aan de kerk
TEDx optreden Martine Nijenhuis
TEDx spreker Zia Abboud
TEDx gasten in gesprek
TEDx spreker Salmaan Sana
TEDx Alkmaar gasten
TEDx optreden Tim Akkerman
TEDx spreker Frans Feldberg
TEDx crew Bart van Koppen

Duurzaam

Met de 17 SDG’s als kompas, gingen we de verplichting aan bewust met alle uitingen om aan te gaan. We gingen in gesprek met sponsoren, partners en de gemeente. Onze horeca-partner leverde een volledig vegetarische kaart, van hapjes tot lunch. Sommige dingen deden we niet, zoals badges, programmaboekjes, goodiebags, etc. Wel kozen we voor een flyer met de 17 SDG’s, die je zelf kon invullen (wat ga jij doen?), achterop was ruimte voor een eenvoudige line-up. Het programma stond op één groot doek, die we nodig hadden voor de achterkant van de tribune. Deze was ook mobiel beschikbaar via de site.

TEDx grote banner
TEDx alle sprekers
TEDx LED pak
TEDx spreker Mayor Bruinooge

Website

We maakten een responsive Engelstalige website met fraaie animaties, die alle informatie over het event en de sprekers bevat.

Zowel in vorm, techniek als animatie zochten we naar manieren om te inspireren. Een website waar je van alles kunt ontdekken. Uiteraard kun je er ook eenvoudig je tickets bestellen, via het systeem van betrokken partner TAQA Theater De Vest.

Als RAADHUIS zijn we sowieso trots om dit samen op te pakken met diverse betrokken Alkmaarse partijen.

Fotografie: Mike Bink
Videoregistraties: Schoon Producties

TEDx Alkmaar website

Het team

Meer weten?
Bel of mail voor een afspraak met Bart van Koppen (072) 564 07 15 of bart@raadhuis.com