Bezig met laden

Instant Magazine

"We zijn er zelf al jaren fan en grootverbruiker van: Instant Magazine. De content publishing tool waarmee je je verhaal de beleving geeft die het verdient. Instant Magazine heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Hierdoor sloot de beleving van de site niet meer goed aan op de zowel de tool als de organisatie. Tijd om deze naar elkaar toe te trekken. Geschreven door Bart van Koppen

"We zijn er zelf al jaren fan en grootverbruiker van: Instant Magazine. De content publishing tool waarmee je je verhaal de beleving geeft die het verdient. Instant Magazine heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Hierdoor sloot de beleving van de site niet meer goed aan op de zowel de tool als de organisatie. Tijd om deze naar elkaar toe te trekken.

From the initial brainstorming sessions to the post-launch adjustments, the RAADHUIS team continually demonstrated their enormous creativity, their attention to detail, and their willingness to go above and beyond. They helped us solidify our vague ideas into a solid vision and then executed it with nimble precision. We're extremely happy with the results!
Sean Filidis / Instant Magazine
Klanten
Alkmaar Marketing

Instant Magazine is een van de bedrijven die ooit uit RAADHUIS zijn ontstaan. We zijn een beetje de papa. Maar het kind is al lang en breed uitgevlogen. Ex RAADHUIS partner Daan Reijnders en technical mastermind Joost Galama hebben binnen no-time van Instant Magazine een internationaal succes gemaakt met op het moment van schrijven zo’n 70 werknemers. Je snapt, we zijn een trotse papa;-)

Maar alhoewel het kind dus snel volwassen is geworden komen we nog regelmatig bij elkaar over de vloer. Met als belangrijkste wapenfeit: de internationale marketing site. We hebben getekend voor het design, development en het opzetten in HubSpot. Onze eerste HubSpot website. En dat smaakt naar meer.

Lees hieronder verder over onze aanpak of bekijk de website gelijk hier: www.instantmagazine.com

Design

De uitdaging van het design is ook de uitdaging van Instant Magazine zelf. Hoe laten we de veelzijdigheid van de tool zien. Want je kunt er veel meer mee dan alleen online magazines maken. En dat op alle devices. Dennis, onze front-end designer, creëerde een vormentaal om ‘morphen’ uit te beelden. En hij introduceerde een aantal nieuwe kleuren aan de kleurenfamilie van de huisstijl.

Vormen
Icons
Kleurenschema
Instant Magazine website

Co-creatie

Het project was vrij omvangrijk met een kleine 30 unieke templates die allemaal door design, HTML en HubSpot heen moesten. En dat in ongeveer 3 maanden.

We hebben het project voor het grootste deel gescrumd. Handige tool hiervoor is Trello. Hier werden de to-do’s ingezet en bijgehouden. Iedere vrijdag kwamen we bij elkaar om de voortgang door te nemen en de werkzaamheden (sprint) van de week daarop te plannen.

Trello

Hubspot

De HubSpot integratie was onze eerste. Voor wie het nog niet weet: HubSpot is een content management systeem dat is geoptimaliseerd voor inbound marketing. De content marketeers bij Instant Magazine verzorgen waardevolle content waarmee, via zelf gedefinieerde stappen, de bezoeker van anonieme lead converteert naar het afsluiten van een trial en uiteindelijk naar een betaalde licentie.

Ondanks dat HubSpot wel wat meer beperkingen met zich meebrengt dan bijvoorbeeld MODX (we still love you) kunnen onze developers er uitstekend mee uit de voeten. Zit je ook te denken aan een HubSpot website? We zitten er klaar voor.

PS. Er zit ook een nieuwe naam + logo/huisstijl aan te komen. Daarvoor mocht Bart Verbiest al een week naar New York, om met team USA samen te werken. Benieuwd naar een sneak preview?

Het team

Meer weten?
Bel of mail voor een afspraak met Bart van Koppen (072) 564 07 15 of bart@raadhuis.com