Bezig met laden

Bouwmensen KZW

Zorg ervoor dat meer jongeren voor een opleiding in de bouw kiezen. Dat was de simpele vraag van Bouwmensen KZW. Maar ook een vraag die in al zijn eenvoud al vaak is gesteld en lastig blijkt te vervullen. Of toch niet?

Geschreven door Bart van Koppen

Zorg ervoor dat meer jongeren voor een opleiding in de bouw kiezen. Dat was de simpele vraag van Bouwmensen KZW. Maar ook een vraag die in al zijn eenvoud al heel vaak is gesteld en lastig blijkt te vervullen. Of toch niet?

RAADHUIS had al snel de essentie van het probleem te pakken. Dat was erg fijn. Nog leuker waren de creatieve ideeën die vervolgens over tafel gingen om het probleem aan te pakken.
Leo Schoenmaker / Directeur Bouwmensen KZW
Bouwopleiders
Vonk

Concept

We zijn gestart met een brainstorm met verschillende stakeholders. Het woord 'Trots' kwam regelmatig naar voren. Daar zijn we mee aan de slag gegaan. Aan de hand van de verhalen van leerlingen willen we het plezier, de breedte van het vak, de carrièremogelijkheden maar vooral de waardering van het maken laten zien. Zodat iedere nieuwe leerling met trots zegt: Ik bouw man!

Ik Bouw man!

Resultaat

Het resultaat was een complete campagne. Een concept uitgewerkt in diverse creatieve middelen en eyecatchers maar nog veel belangrijker: een toename van 40% in aanmeldingen voor de opleiding.

Online magazine

We hebben schilder Sven en timmerman Yuri geïnterviewd en gevraagd waarom zij gekozen hebben voor het vak en waar ze trots op zijn. Deze interviews vormen de hoofdartikelen in het online magazine.

www.ikbouwman.nl
Yuri
Sven
Social campagne

Social campagne

De animatie en het online magazine hebben we in het werkgebied verspreid middels een social campagne. Waarbij we Facebook, Instagram en Snapchat hebben ingezet.

Spectacular

Een belangrijke onderdeel in de werving van leerlingen zijn de verschillende techniek-events en open dagen waar Bouwmensen KZW aanwezig is. Om de zichtbaarheid te vergroten hebben we het 'Ik bouw man'-logo als 3D object laten maken en een enorme opblaasbare boog waar je niet omheen kan (wel onderdoor).

Voor nog meer zichtbaar hebben we ook zadelhoesjes en t-shirts laten maken. Die zichtbaarheid zit dus wel goed ;-)

Ikbouwman
Inflatable
T-shirt
Ikbouwman

Het team

Meer weten?
Bel of mail voor een afspraak met Bart van Koppen (072) 564 07 15 of bart@raadhuis.com