Bezig met laden

Magentazorg

Actiezorg, Behandelzorg en Magentazorg vormen sinds 2013 samen één krachtige zorgorganisatie. Hoe positioneer je drie organisaties individueel, maar toch ook collectief..? Zorg doen ze samen; samen staan ze sterk! Geschreven door Rob Marijn

Actiezorg, Behandelzorg en Magentazorg vormen sinds 2013 samen één krachtige zorgorganisatie. Hoe positioneer je drie organisaties individueel, maar toch ook collectief..? Zorg doen ze samen; samen staan ze sterk!

Kennis delen en verbinden wordt steeds belangrijker. We ondersteunen mensen met problemen bij het ouder worden en heel belangrijk: we willen dat ze zelf de regie houden over hun leven. De manier waarop je dat verhaal vertelt, is heel belangrijk. Kennis delen en verbinden wordt steeds belangrijker. We ondersteunen mensen met problemen bij het ouder worden en heel belangrijk: we willen dat ze zelf de regie houden over hun leven.
Susan Baks / Magentazorg
Geriant
Geriant

U doet ertoe!

Actiezorg, Behandelzorg en Magentazorg vormen sinds 2013 samen één krachtige zorgorganisatie. Hoe positioneer je drie organisaties individueel, maar toch ook collectief..? Zorg doen ze samen; samen staan ze sterk!

Zorg doen we samen!

In 2013 start RAADHUIS met het ontwikkelen van ideeën voor een nieuwe huisstijl, die de drie organisaties individueel een nieuw, fris beeldmerk opleveren. Bijzonder: de beeldmerken kunnen ook sámen als afzender fungeren. Visueel is de samenhang duidelijk. Individueel hanteren de organisaties het motto 'U doet ertoe'. Met de kreet 'Zorg doen we samen' worden de logo’s aan elkaar gekoppeld.

Bij alles wat Magentazorg doet is de cliënt het uitgangspunt. De cliënt, met zijn naasten, staat centraal en is de opdrachtgever. Het gaat erom dat cliënten prettig kunnen leven, zoals zij dat willen en met wie zij dat willen. Ofwel: dat zij de regie houden over hun leven! Met het motto ‘U doet ertoe’ dragen Magentazorg, Behandelzorg en Actiezorg deze visie uit.

'Zorg doen we samen' heeft als doel om de drie labels met elkaar te verbinden, dat wil zeggen: in communicatie worden lezers consequent gewezen op de verwantschap tussen Actiezorg, Behandelzorg en Magentazorg. Zorg doen deze drie partners samen. Samen vervullen zij een belangrijk deel van het zorgspectrum.

RAADHUIS is een reeks van middelen gaan uitwerken in een frisse, positieve toon. De heldere fotografie van Mike Bink toont op nuchtere, Noord-Hollandse wijze geloofwaardige mensen.

Drie instellingen, één uitstraling

logo's Magentazorg
Propositie Magentazorg
Fotografie Magentazorg

Voor het personeel geven we vorm aan de Wijz, een periodiek magazine.

Wijz Magazine
Inhoud Wijz Magazine
Banner Magentazorg
Magentazorg magazines

Magentazorg.nl / Actiezorg.nl / Behandelzorg.nl

Magentazorg nam thuiszorgorganisatie Actiezorg over, een sterk merk in de regio. De organisaties moesten ook in identiteit samensmelten. Dat is wel een uitdaging, want je hebt eigenlijk te maken met drie merken: Magentazorg, Actiezorg en Behandelzorg (behandeling en begeleiding). Zij hebben met elkaar heel veel diensten te bieden die elkaar versterken en willen graag excellente zorg leveren.

Magentazorg.nl als hoofdaannemer

De ontwikkeling van de website werd hiermee feitelijk wel wat complex: hoe communiceer je de diensten van (in feite) drie organisaties via één website..? Er is door RAADHUIS met de communicatie-afdeling en ICT van Magentazorg een Programma van Eisen ontwikkeld, waaraan vervolgens door RAADHUIS invulling is gegeven: Magentazorg.nl fungeert als 'hoofdaannemer', waarlangs ook Actiezorg en Behandelzorg benaderbaar zijn. Natuurlijk zijn deze sites ook individueel te vinden.

Doelstellingen

Tot de belangrijkste doelstellingen worden gerekend: natuurlijk het werven van nieuwe cliënten, het bedienen van huidige cliënten en het inspireren van toekomstige cliënten, een goede, nuttige verbinding met de professional en/of verwijzer en werving van nieuwe medewerkers.

Functioneel model

Er is een functioneel model (wireframe) ontwikkeld dat veelvuldig is getest, voordat er van webdesign sprake is. Natuurlijk is de site responsive en op alle devices goed benaderbaar. Met MODX kan klant op elk gewenst moment de content aanpassen.

Bekijk hier de website van Magentazorg

Verschillende werelden komen bij elkaar op de responsive site van Magentazorg, die vanuit deze basis goed door te ontwikkelen is.

Magentazorg, Behandelzorg en Actiezorg

'Zo loopt het leven nu eenmaal'

Als zorgorganisatie kun je zeggen: 'Bij ons staat de klant centraal,'' maar hoe bewijs je dat..? RAADHUIS ontwikkelde een contentstrategie die invulling geeft aan ‘U doet ertoe’, hét motto van Magentazorg. Centrale vraag: Wat is de betekenis van 'U doet ertoe'..? Antwoord: de zorg staat niet centraal, maar de mens. Dus: U.

Of, nog iets concreter: het leven van cliënten staan centraal in de dienstverlening van Magentazorg, Actiezorg en Behandelzorg. Het is belangrijk om dit gegeven te vertellen aan de buitenwereld. De conceptuele en leidende gedachte is: we gaan levensverhalen vertellen. De échte verhalen van de mensen.

We hebben een bladformule opgesteld waarin wordt gesproken over eerlijke tekst, met een goed bladritme en ruim opgezette layout. En beeldtaal die ruimschoots portretten toont in een rustige achtergrond.

We ontwikkelen uitgaven die visueel sterk zijn, en inspirerend. Met goede, handgeschreven tips van de hoofdpersoon. 'Zo loopt het leven nu eenmaal' of 'Ik maak wat van elke dag.'

RAADHUIS heeft inmiddels een corporate magazine of koffietafelblad geproduceerd en twee 'inpapers': 8 pagina-inserts in een regionale zondagskrant. Een-tweetjes met website of social media versterken de boodschap: 'U doet ertoe.'

Cover magazine
Inhoud magazine

Het team

Meer weten?
Bel of mail voor een afspraak met Rob Marijn (072) 564 07 15 of rob@raadhuis.com