Bezig met laden
Heb je een vraag?Contact

Een unieke website voor elke school

Wij ontwerpen en ontwikkelen slimme, creatieve en unieke schoolwebsites. Waarbij we het profiel van de school en de digitale merkbeleving naar een hoger niveau tillen. Alles gefundeerd in stevige strategische keuzes.

We blinken uit in beeld en vormgeving. Samen bepalen we het doel, de doelgroep en het design. Daarna gaan we aan de slag. Bij RAADHUIS hebben we voor elke website, van eenvoudig tot complex, de juiste expertise in huis. Designers, programmeurs, fotografen en strategen. Samen maken we een unieke website voor jouw unieke school.

Wij ontwerpen en ontwikkelen slimme, creatieve en unieke schoolwebsites. Waarbij we het profiel van de school en de digitale merkbeleving naar een hoger niveau tillen. Alles gefundeerd in stevige strategische keuzes.

Waar sta je voor als school? Hoe kijk je tegen het onderwijs aan? Wat is je plaats in de maatschappij en wat is je visie op de toekomst? Het karakter van een school is veel meer dan alleen het onderwijsaanbod. Door een duidelijke profilering geef je leerlingen (en ouders) echt wat te kiezen. In ieder geval meer dan welke school het dichtst bij is ;-) Maar je profileert je ook ten opzichte van potentiële werknemers. En trekt de werknemers aan die bij je passen en die je verder kunnen brengen.

Bart van Koppen

Ondernemer / Accountmanager / Strateeg @ RAADHUIS

Bart van Koppen

RAADHUIS is een allround communicatiebureau dat door jarenlange ervaring een specialist is geworden op het gebied van onderwijscommunicatie.


Lees zijn artikel over onderwijscommunicatie

Het verhaal van jouw school

Hoe zien jullie de toekomst van de maatschappij? En dus de toekomst van het onderwijs? Welke keuzes maken jullie daarin? En wat is de invloed daarvan op leerlingen en studenten? Het zijn belangrijke vragen die jullie visie duiden en waar een schoolwebsite een rol in kan spelen. Want een duidelijke visie geeft iets te kiezen. Het lijkt eenvoudig, maar toch gebruiken veel scholen een website enkel als plek waar feitelijke informatie staat, en te weinig als bron van inspiratie en vernieuwing. Op een schoolwebsite start voor veel jongeren, ouders en leerkrachten de zoektocht naar een nieuwe school en toekomst. Een website is de kans om te laten zien waar jullie school voor staat.

Website Saks

Scholenstichting SaKS is veel meer dan het administratief overkoepelend geheel. Ze zijn de aanjager en faclitator van onderwijsvernieuwing en -verbetering voor alle aangesloten scholen. De website vertelt hun unieke verhaal en visie aan de brede doelgroep.

Bekijk de site van Saks
Website Huygens College

Het belang van leren gaat verder dan alleen een goed cijfer. Want waarvoor leer je eigenlijk? Op het Huygens College wordt het verband gelegd tussen theorie en praktijk. Een ondernemende school dus. Dat verhaal komt overal terug. Ook op de website.

Bekijk de site van Huygens College

De doelgroep van je website

Een van de uitdagingen waar scholen tegen aan loopt bij het ontwikkelen die een nieuwe website is de doelgroep. Want voor wie is de website eigenlijk? Zijn dit de scholieren, ouders, leerkrachten? En welke informatie kunnen ze daar dan vinden? Moet de digitale schoolgids op de website komen, of kunnen we daar een andere oplossing voor bedenken? En hoe zit het met Magister, Social School of Meesterbaan?

De afgelopen jaren hebben we bij RAADHUIS meerdere scholen geholpen bij deze vragen.

Website Trinitas College

Voor het Trinitas College in heerhugowaard hebben we een site ontwikkeld met geïntegreerde schoolgidsen. Door de structuur van de site kunnen we zowel nieuwe als bestaande leerlingen en ouders voorzien van informatie waarbij werving wel het primaire doel blijft.

Bekijk de site van Trinitas College
Website Haarlemmermeer Lyceum

Magister, Social Schools, De Decaan, Zermelo en ga zo maar door. Er zijn nogal wat tools voor communicatie met ouders en leerlingen. Waarbij het handig is dat deze op de website te vinden zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat dit het wervingsverhaal niet in de weg staat?

Bekijk de site van het Haarlemmermeer Lyceum

De vormgeving

Wij starten altijd met inhoud van je verhaal. Dat is en blijft altijd leidend. Maar vlak daarna komt de vorm. De aandacht die je geeft aan je visuele identiteit, je uitstraling, is belangrijk. Het toont niet alleen kwaliteit, maar laat ook zien dat je belang hecht aan degene die tegenover je staat (de bezoekers van je website). Vergelijk het met een sollicitatiegesprek. Al heb je nog zo'n goed verhaal, als je dat in je pyjama staat te vertellen word je toch niet helemaal serieus genomen.

Website PCC

Op het PCC heb je veel te kiezen. Vijf scholen met verschillende niveaus, leerwegen, diverse specials en extra keuzemogelijkheden. Een hoofdwebsite met vijf subsites. Vormgegeven als één familie maar met aandacht voor de verschillen.

Bekijk de site van het PCC
Website De Wegwijzer

Vormgeving is meer dan vormentaal, kleuren en typografie. Fotografie is bij ons altijd een integraal en essentieel onderdeel van de vormgeving. Zeker voor scholen kan goede professionele fotografie de vormgeving maken.

Bekijk de site van De Wegwijzer

Heb je een vraag?